17.12.13

QUÈ FEIM ALS TALLERS A EDUCACIÓ INFANTIL?

TALLER SALÓ D'ESTÈTICA.  En el nostre taller de saló d’estètica maquillam, feim manicures, massatges, … però també escrivim (rètols, cartes a les famílies, cartellets identificatius,…), organitzam i gestionem el taller i aprenem a comptar manejant euros de mentida.

TALLER LES LÍNIES DE LA NATURA. Les línies de la natura” és un taller que vol, descobrir als infants que dins  la natura trobem tota casta de línies: rectes, corbes, espirals, ondulades, gruixudes i primes, curtes i llargues, verticals, horitzontals i inclinades, obertes i tancades, línies amb dinamismes, moviment, i força... I a descobrir que tot el que ens envolta està inspirat en elles. És un taller manipulatiu que duu a l’observació, al diàleg, al plantejament de preguntes, a la descoberta i a la creativitat.


TALLER "LA VIDA A L'HORT". Aquest taller vol apropar i donar a conèixer els elements del medi natural, concretament de l’hort, així com descobrir alguna de les relacions entre els elements i components del mateix.
Durant les sessions treballam habilitats de cura, respecte i responsabilitat, a més de treballar i dialogar vers el concepte d’hort, de terra, de llavors, aigua, plantes o insectes.
Com veureu a les fotos les activitats ens han engrescat i hem pogut plantar algunes lletugues tots junts.

TALLER D'EXPERIMENTACIÓ
A partir de diferents materials com líquids, globus, sabó, objectes quotidians,... duim a terme diferents experiments que ens permeten treballar continguts de diferents àrees.
A l'àrea de coneixement de l'entorn l'exploram els elements del medi proper per tal de percebre els seus atributs i qualitats i actuam sobre els objectes provocant reaccions, canvis i transformacions. a l'àrea dels llenguatges utilitzam la llengua oral per relatar fets, expressar idees, opinions i vivències.
En un primer moment pensam què podríem fer amb uns materials determinats. Posteriorment, preveiem què passarà. I finalment, deduïm per què ha passat.
En definitiva, ens iniciam al treball científic, anticipant, formulant hipòtesi i comprovant i comunicant els resultats de les activitats realitzades. 
 

TALLER DE CUINA
Al taller de cuina saludable hem après un grapat de coses... N'Elena ens ha explicat què és la piràmide dels aliments i cada dia hem col·locat els aliments que necessitavem al color corresponent.
Hem après a fer un berenar saludable: pa amb oli i formatge, que ens ha encantat!!! I un suc de taronja... mmmmm!!! També hem après a fer dos dinars, una ensalada de lletuga i una de cous-cous! Totes dues ens van agradar i vam aprendre a tallar alguns aliments, a coure el cous-cous, a fer ben nets els aliments de l'hort... i a escurar!!!! El darrer dia ens va encantar, per que vam fer una broqueta de fruites... Vam veure que amb lkes fruites podem fer rodones, triangles, sèries... I a sobre hi vam posar xocolata desfeta... Va ser genial!
El mès important, però, és que hem après que ens podem ajudar els uns als altres i que és molt imprenscindible que tots facem una part per a que tot surti bé! Com a totes les receptes, que cada ingredient té el seu lloc per a aconseguir el plat final!