12.5.14

Els tallers d'infantil

A infantil els tallers segueixen avançant, un nou grup d'alumnes ha passat per cadascun d'ells, vos explicam què hem fet. 

Taller d'experiments
En el taller d'experiments, una vegada més ens hem convertit en científics per investigar què passa quan mesclam elements, com es fan les bimbolles, què fa que els globus s'inflin o si objectes de la vida quotidiana suren o s'enfonsen. Hem tocat, ensumat, manipulat i fins i tot tastat alguns dels materials que hem utilitzat. Ens ha estat necessari fer moltes hipòtesi i comprovar-les per veure si anàvem ben encaminats o no. Moltes vegades mos hem equivocat però a poc a poc també entenem que dels errors s'aprèn!!!! 
  

Taller de cuina
Com ja sabeu d'altres vegades al taller de cuina aprenem moltes coses... Aquest cop vos volem explicar allò que sentim quan descobrim aliments...
Primer els podem veure, pensar d'on surten, si surten d'una planta, si surten de la llet o d'algun animal... Després els podem observar, i ens els passam, cada un podem tocar-los, ensumar-los, agafar-los, saber què pesen, quin tacte tenen, si són flonjos o forts...
En acabar la volta preparam tots junts la recepta, i és en aquest moment que tallam els aliments, o bé amb la ma o bé amb una ganiveta, els preparam per a la recepta final...
Així podem veure com són per dins, si fan més olor, si tenen pinyols, si la carn és tova o no, si canvien de color...
I és al final, que ja hem elaborat tota la recepta, que ens en posam un poquet al plat i podem tastar tots els aliments que hem utilitzat, junts i per separat!
Ens agrada molt aquesta experiència, en moltes ocasions descobrim aliments nous, que no havíem vist o tastat... També descobrim aliments que pensàvem que no ens agradaven i ara si ens agraden!!
PD: Si voleu saber més sobre aquest taller, aspectes curriculars, etc. podeu veure les entrades anteriors dels tallers...



Taller “La vida a l’hort”
En aquest taller hem treballat la cura de les plantes i el medi natural que l’envolta.  A la primera sessió vam tocar, olorar i manipular terra, mirant i descobrint el color i la textura de la mateixa.  També vam aprofitar per sortir a l’hort i sembrar lletugues i regar la resta de les plantes que tenim sembrades a l’hort.
A la segona sessió vam fer un petit recordatori del que havíem vist a la sessió anterior i vam parlar de les llavors.  Ens van mostrar de diferents tipus i nosaltres vam sembrar llavors de gira-sols a petits cossiols.  En acabar, entre tots vam sortir a veure com anaven les lletugues i vam regar l’hort.
A la tercera sessió, vam veure com havien crescut els gira-sols que vàrem sembrar la setmana passada, vam sortir a l’hort i vam continuar mantenint-lo llevant les males herbes i les pedres, i regant-lo.
A la darrera sessió vam recordar tot el que havíem fet en aquest taller, prenent consciència de la cura de les plantes i del medi on es troba i vam tornar a l’hort per continuar amb el manteniment.


Taller de Saló d'estètica
En el taller de saló d’estètica cada vegada ens organitzam millor: feim cartells per identificar la professió de cadascú, hem muntat una sala d’espera, tenim un llistat de preus per saber què ens toca cobrar/pagar, hem ambientat la zona de massatges amb coixins i música relaxant,... i per fer millor les professions, hem vist per internet vídeos de com es maquilla, com es fa la manicura i com es fan els massatges. ENS HEM CONVERTIT EN UNS AUTÈNTICS PROFESSIONALS.


Taller Les línies de la Natura
La natura ens possibilita observar com està ordenada, les línies que formen els animals, les plantes, l'aigua, el sol....i en les quals ens inspiram per fer els nostres objectes.
Aquesta vegada les hem cercat a les fotografies i les hem resseguit emprant la pissarra digital. Les hem creat a partir d'elements naturals: pedres, copinyes, fulles, canyes, animals, pals...fent formes a terra.
La natura és la nostra mestra.