26.2.14

Els tallers d'Infantil

Els alumnes d'infantil van passant pels diferents tallers. Aquí podeu llegir i veure el que van treballant a cadascun d'ells!
TALLER DE LÍNIES DE LA NATURA.  Aquesta vegada al taller hem descobert les infinites línies que hi ha al nostre cos, les línies que formen les orelles, els ulls, les pipelles, els braços... Hem fet línies amb cordes, pedres, copinyes, fulles, canyes, animals, amb farina... imitant les línies que podem trobar a la natura. Les hem vistes amb imatges, hem escoltat música basada en la natura i hem parlat sobre ella. Hem après que les línies estan per totes bandes, a les roses, a les ones, als arbres i les plantes, als animals.... a tot el que ens envolta.

TALLER SALÓ D'ESTÈTICA. El grup número 5 va decidir posar el nom de Saló d’Estètica Papallones. Aprenem molt més que a posar-nos guapos! Aprenem normes de cortesia (tocar a la porta, saludar, demanar per favor, donar les gràcies,...). Aprenem a verbalitzar les nostres preferències. També aprenem a utilitzar monedes i bitllets d’€uro i demanar què val? I, a més a més, ens relaxam, ens divertim i ens posam preciosos!!!


LA VIDA A L'HORT. Al taller de la vida de l’hort hem seguit treballant a l’hort i cuidant-lo, retirant pedres, males herbes, regant les plantes que hem sembrat, així com també descobrir que tenim a l’hort, comentar-ho i investigar-ho cada dia que hi hem anat. Hem descobert els rampins, les pales, els insectes que podem trobar, hem sembrat menta i romaní, hem fet un experiment posant un cuc a un pot de vidre amb farina i terra… En definitiva, hem seguit descobrint, aprenent i experimentant el que suposa la vida de l’hort i la feina que hem de fer per mantenir-lo i cuidar-lo.

TALLER D'EXPERIMENTS. El taller d'experiments permet que els nins i nines aprenguin en interacció amb el medi. Els infants necessiten experimentar amb els objectes i materials del seu entorn, i al taller ho han fet mitjançant els processos d'observació, manipulació, experimentació i reflexió a diferents situacions en les quals havien de formular hipòtesis i verificar els resultats per ells mateixos. En definitiva, hem fomentat la curiositat, incitant al descobriment de molts fenòmens que succeeixen a la nostra vida quotidiana i que o bé ens passen desapercebuts o no els hi donam la importància necessària, i tot d'una manera lúdica i divertida partint d'una premissa: si volem aprendre alguna cosa bé, no hi ha com posar-la en pràctica. 

TALLER DE CUINA. Al taller de cuina procuram treballar de forma global continguts curriculars i d'altres de la vida quotidiana... Hem conegut la piràmide dels aliments, on s'ordenen els aliments i ens mostra quins hem de menjar més i quins menys... A més també hem pogut conèixer bé els aliments que hem utilitzat: els hem observat, tocat, ensumat, rentat, tallat, tastat... Mmmmm!!! Hem descobert moltes coses i ens ha sorprès per què alguns aliments que pensàvem que no ens agradaven, si que ens agraden!!!
El primer dia vam aprendre a fer un berenar a base de pa moreno, tomàtigues de ramallet, oli i sal, formatge i suc de taronja. El suc de taronja recent espremut és boníssim!!!! El segon i tercer dia vam fer ensalades, una de lletugues amb moltes cosetes i una altra de cous-cous amb espinacs! El darrer dia ens vam permetre un petit luxe... Vam fer una broqueta de fruites i li vam posar xocolata fusa per sobre!!! Aquest detall ens va encantarrrr!!
Mentre elaboram els plats aprenem colors i formes, meitats i quarts, a fer bocins petits, a rentar verdures i pelar fruites, a usar els estris de cuina més bàsics, els noms de les coses...
Gràcies a Bernat, Maria Antònia i Maria José per venir a ajudar-nos!