19.1.14

Celebram Sant Antoni

El passat divendres a l’escola va ser una mica especial… La festa de Sant Antoni ens esperava!!! Durant les setmanes prèvies havíem fet una mica de feina i ja havíem après que hi ha dimonis, ximbombes, torrades, foguerons i gloses… Però divendres ho vam poder viure en directe!

Vam començar a l’hora del pati amb una gran torrada, de la què vam berenar tots, hi va haver botifarrons, sobrassada, formatge i pa. Va ser boníssim!!! Els més petits vam gaudir molt descobrint aquests menjars i veient com es torrava. I els gran també!
Mentre berenàvem van venir en Xesc Huguet i en Pere Cortès, xeremier i fabioler. Ens van ensenyar aquests instruments i els van fer sonar una bona estona. Na Carol ja ens n’havia xerrat de la xeremia i el fabiol, però veure’ls junts i fent tonades va ser molt especial! Els vam poder veure, xerrar amb ells i conèixer que fan. Els volem agrair la seva col·laboració desinteressada.


Una vegada acabat el berenar, tots els nins de l’escola ens vam poder repartir entre cinc tallers en els que podíem fer  coses ben diverses:
Al taller de ball de bot vam aprendre a fer un bon grapat de passes per a poder ballar plegats. Vam aprendre a ballar en rotllana, i en vam ballar un parell!
Al taller de maquillatge ens vam caracteritzar de dimonis o dimoniones, ens vam pintar banyetes i la cara de vermell i negre… La veritat és que el resultat va ser espectacular! Només veure’ns ja fèiem por!
 I si no ens feia ganes pintar-nos la cara, però si anar d’incògnit i jugar a espantar… També hi havia un taller de fer màscares!
A un altre taller podíem fer les nostres pròpies ximbombes!!! Una versió moderna i actualitzada, però les vam poder fer sonar i ens ho vam passar molt bé! Va ser ben senzill i curiós veure que un tassó de plàstic, una canyeta i cinta adhesiva fan un soroll tan semblant a les ximbombes de canya, pell i fang!
Al taller de gloses, a més de poder fer sonar les nostres ximbombes, podíem o bé cantar gloses o bé composar-ne alguna amb un parell de passes que ens van explicar! Va ser divertit cantar amb micròfon i intentar escriure gloses!


Mentre estàvem fent els tallers van sortir els dimonis de l'extraescolar "L'univers dels dimonis" a fer les tradicionals corregudes i a assustar-nos un poc! Juntament amb ells hi havia Sant Antoni amb el seu porquet!


Per acabar aquesta gran festa van venir un grup de sis balladors, Na Neus, Na Magdalena, na Mònica, n’Esteve, en Jaume i en Xavi. Ens van fer una demostració de diferents balls i després ens van acollir per ballar tots junt! També ens van explicar les parts dels vestits que duen, i altres curiositats dels balls i balladores i balladors! Volem agrair-los també la seva aportació a la caixa de resistència dels docents, ja que no van voler cap retribució i ens van demanar que ho ingresséssim a la citada caixa.
VA SER UN GRAN DIA AMB UN BON FINAL!