20.6.16

Joan Brossa i la seva poesia visual


Arribam al final de curs i ja vos podem explicar la feina que hem fet durant el darrer trimestre al voltant de l'autor Joan Brossa.

Na Cati i la seva practicant, na Marta, ens varen preparar un joc de pistes per endevinar quin seria l'autor que treballaríem tota l'escola conjuntament. De cop, un dia arribàrem a l'escola i trobàrem algunes portes "decorades" amb una obra d'art...què tenien totes en comú? El seu autor!!

A partir d'aquí vàrem observar i analitzar les seves obres, penjades per tota l'escola i descobrirem que totes elles eren de Joan Brossa, representant la seva poesia visual.  Triàrem la que volíem penjar a la porta de la nostra classe, pensant quina d'elles ens representava millor com a grup i vàrem fer la nostra pròpia poesia visual seleccionant objectes. Li posàrem el nostre propi títol, la vàrem fotografiar i dibuixar i fins i tot els nins de 3 anys varen fer una A ben gran amb capell.

A través d'aquesta feina, hem entès que Brossa feia aquestes obres per fer pensar i raonar, per fer critira, per fer dialogar, per cercar altres significats i explicar el que pensam d'altra manera, visualment, fent poesies amb objectes.

Voleu veure unes fotos de tota la feina feta? Ens ha encantat conèixer en Brossa!