21.6.16

Construcció de cases com a metàfora

Fa unes setmanes, es va fer a l'escola una activitat molt especial.

A la sala de psico, es varen reunir els infants de 5 anys i 6è, dos grups que de cara al curs que ve faran un canvi en les seves etapes educatives. Els de 5 anys, deixaran l'etapa infantil i passaran a primària i els de 6è, marxaran a l'institut.

Amb l'ajuda de l'artista Alicia Llabrés, varen construir junts i en equips les seves cases, com a símbol de protecció i de canvi.

Armats de la seva intel·ligència vital que els fa diferenciar, jutjar, definir, valorar i escollir; i de la intel·ligència emocional, han aconseguit que les dues intel·ligències es posassin en marxa per projectar, resoldre els conflictes, ser valents, inventar i imaginar.

Varen passar tot un matí construint en petits grups i llavors posant en comú allò que els havia passat, les emocions i sentiments que havien sorgit mentre construien, les mateix que sentiran a la sevaetapa de canvi. Algunes de les paraules que sorgiren  varen ser les següents: contenta, feliç, alegra, estimada, ajuda, canvi, ràbia, formar part d'un equip, còmode, enfadat, emocionat, afortunat, companyia, treball, creació, inspiració, difícil, decisió, estrssat, nerviós, divertit...

Aquí teniu unes imatges que ens mostren tot aquest procés. Enhorabona i molta sort als dos grups per les seves noves aventures!